Vapaaehtoisten viikonloppu 2023

Kiinnostaako sinua aktiivisempi osallistuminen yhdistyksessä? Haluatko olla mukana vaikkapa järjestämässä vertaistapaamisia, levittämässä änkytystietoisuutta tai tekemässä änkytysaiheisia podcast-jaksoja?

Jos vastasit kysymyksiin kyllä, olet juuri oikealla sivulla!

Missä ja milloin?

SÄY järjestää yhdistyksen vapaaehtoiseksi haluaville viikonlopun mittaisen tapaamisen perjantaista sunnuntaihin 10.–12.2.2023 Solvallan urheiluopistossa Nuuksiossa  (Nuuksiontie 82, 02820 Espoo). 

Lähtökohtaisesti majoittuminen tapahtuu kahden hengen huoneissa joko Pikku-Solvalla -mökin makuuhuoneissa tai mökin viereisessä rakennuksessa. Osallistua voi myös majoittumatta tai jos varmistua yhden hengen huoneesta, voit varata majoittumisen omakustanteisesti esimerkiksi läheisestä Haltiala Lake Lodgesta tai Solvallan urheiluopiston muista tiloista. 

Kenelle?

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikenikäiset vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet - sekä uudet tulokkaat että jo pidempään yhdistyksessä toimineet vapaaehtoiset. Tärkeintä on, että sinulta löytyy aikaa ja kiinnostusta olla mukana tekemässä yhdistyksemme toimintaa todeksi.

Mitä tapaamisessa tehdään?

Viikonlopun aikana painopiste on tulevan vuoden toiminnan suunnittelussa sekä pienemmissä että isommissa ryhmissä. Tämän lisäksi vietetään mukavaa aika yhdessä esimerkiksi saunomisen, ulkoilun ja lautapelien merkeissä.

Yhdistyksen toiminta toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Yhdistyksen vapaaehtoistehtävistä löydät lisätietoa täältä. Tähän sivuun kannattaa käydä tutustumassa ennen ilmoittautumista, koska ilmoittautumisen yhteydessä valitaan ne vapaaehtoistehtävät, joista olet kiinnostunut.

Viikonlopun aikana jakaudutaan siis eri ryhmiin kiinnostuksen kohteiden mukaan, ja näissä ryhmissä suunnitellaan konkreettisesti tulevan vuoden toimintaa. Esimerkiksi jos olet kiinnostunut järjestämään paikallistoimintaa tai valtakunnallisia vertaistapaamisia, käydään läpi tapaamisten järjestämiseen liittyviä asioita. Jos taas olet kiinnostunut sosiaalisen median sisällön tuottamisesta, käydään läpi konkreettisia ideoita ja sometiimin perusperiaatteita. 

Tulevan toiminnan suunnittelun lisäksi viikonlopun aikana äänitetään ja kuvataan änkytysaiheista podcast-sarjaa, jonka toteutukseen osa osallistujista osallistuu. Lisätietoa podcast-sarjasta saat helpoiten seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme tai ottamalla meihin yhteyttä.

Alustava ohjelma

Perjantai
15:00 - 17:30 Saapuminen ja majoittuminen
17:30 - 18:00 Yhteinen aloitus
18:00 - 19:00 Illallinen 
19:00 - 22:00 Rantasauna ja iltapala

Lauantai
09:00 - 10:00 Aamiainen
10:00 - 12:00 Podcast-jaksojen nauhoittamista ja työpajat
12:00 - 13:00 Lounas
13:00 - 15:00 Podcast-jaksojen nauhoittamista ja työpajat
15:00 - 16:00 Kahvitauko ja ulkoilua
16:00 - 17:00 Podcast-jaksojen nauhoittamista ja työpajat
17:00 - 18:00 Yhteistä aikaa
18:00 - 19:00 Illallinen 
19:00 - 22:00 Iltaohjelmaa ja iltapala mökillä

Sunnuntai
09:00 - 10:00 Aamiainen
10:00 - 12:00 Podcast-jaksojen nauhoittamista ja työpajat
12:00 - 13:00 Lounas
13:00 - 14:30 Podcast-jaksojen nauhoittamista ja yhteinen lopetus
14:30 - 15:00 Pakkaus ja loppupiiri


Mitä tapaaminen maksaa?

Osallistuminen majoituksineen ja ruokakuluineen on ilmaista. Vastineeksi odotamme sinulta sitoutumista yhdistyksen vapaaehtoistyöhön kuluvalle vuodelle. Meillä on tarjolla monenlaisia tehtäviä, joten varmasti löydät omaan aikatauluusi ja elämäntilanteeseesi sopivia vapaaehtoistöitä.

Matkakulut korvataan yhdistyksen jäsenille. Matkantekoon suositaan ensisijaisesti julkisia kulkuvälineitä ja matkakorvaukset maksetaan julkisten kulkuvälineiden käytön mukaisesti; auton käyttöä varten tulee esittää pätevä syy viimeistään matkakulukorvaushakemuksen yhteydessä tai tarjota kimppakyytiä muille osallistujille.

Miten mukaan pääsee?

Tapaamiseen voit ilmoittautua täyttämällä alla olevan ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittautumislomakkeessa kysytään, mistä vapaaehtoistehtävistä olet kiinnostunut. Jos et ole ilmoittautumisen yhteydessä aivan varma, että mitkä tehtävät sopisivat sinulle parhaiten esimerkiksi ajankäytön tai sisällön kannalta, valitse sinusta kiinnostavimmat vaihtoehdot ja valitse myös kohta, että kaipaat lisätietoja tehtävistä. Voimme silloin jutella aiheesta tarkemmin joko ennen suunnitteluviikonloppua tai sen alussa.

Ilmoittautuminen on auki sunnuntaihin 29.1. asti. Huomaathan, että paikkoja on rajatusti. Jos paikat täyttyvät, valitsemme hallituksen kanssa osallistujat. Ihan viimeistään olemme teihin kaikkiin yhteydessä viikon 5 alkupuolella.

Jos sinulla on kysyttävää tapaamisesta, olethan meihin yhteydessä esimerkiksi yhteydenottolomakkeen kautta tai laittamalla sähköpostia (laura.raerinne(at)ankytys.fi).

Ilmoittautumislomake

Oletko SÄYn jäsen?
Mistä vapaaehtoistehtävistä olet kiinnostunut?
Miten osallistut tapaamiseen?
Erityisruokavaliosi?

Vapaaehtoisviikonloppua varten luodaan erillinen Whatsapp-ryhmä. Ryhmässä voidaan sopia esimerkiksi saapumisista, kimppakyydeistä ja muista ajankohtaisista asioista. 

Saako sinut lisätä tähän ryhmään?